Top 10 goedkope skigebieden Europa

Skivakantie 3223709 pixabay

Wat zijn de goedkoopste wintersportgebieden  van Europa? Voor een goedkope wintersport vakantie wil je niet alleen de beste accommodatie tegen de scherpste prijs, je wilt ook niet te veel betalen voor je skipas. In welke wintersport gebieden zijn de goedkoopste skipassen te vinden? Wij hebben naar de accommodaties en skipassen gekeken in de populairste skigebieden van Europa en voor jou een top 10 goedkoopste wintersportgebieden samengesteld.

In Europa vind je vele honderden skigebieden van verschillende grootte en populariteit. Het prijsniveau kan dan ook enorm verschillen. Er zijn veel kleine skigebieden, met goedkope skipassen of goedkope accommodaties. Bij het samenstellen van deze Top 10 goedkope skigebieden hebben we vooral gekeken naar de bekende skigebieden, om een goede indruk te kunnen geven van het prijsniveau van de populaire skigebieden in Europa; Top 10 Goedkope skigebieden Europa 2024.

1. Valfréjus

skigebied Valfréjus

Met een goede 70 kilometer skipistes is het skigebied Valfréjus net iets groter dan La Norma. En het heeft eigenlijk dezelfde goede eigenschappen dat La Norma heeft. Kindvriendelijk, sneeuwzeker, geschikt voor beginners en relatief goedkoop, met 6-daagse skipassen voor net iets meer dan € 170,- per persoon. Ook de prijzen voor de accommodaties zijn hier prima. Boek je een vakantie inclusief skipas, dan kan dat tegen scherpe prijzen.

2. La Norma

skigebied La Norma

Het skigebied La Norma is voor Franse begrippen relatief klein, met slechts een ruime 65 kilometer aan skipistes. Het knusse skigebied is sneeuwzeker en relatief rustig, ook naast de pistes. Het aanbod voor après-ski is niet heel hoog. Het prijsniveau is dat ook niet. Het is dan ook een prima skigebied voor gezinnen met kinderen en beginnende wintersporters. Voor een skipas van 6 dagen betaalt een volwassene ongeveer €170,-.

3. Spindleruv Mlyn

skigebied Spindleruv Mlyn

Het kleine Tsjechische skigebied Spindleruv Mlyn staat bekend als budget bestemming voor een wintersport vakantie. Hier vind je een kleine 25 kilometer aan skipistes. Het skigebied is kindvriendelijk, er is een sfeervolle après-ski en de prijzen zijn absoluut goed te noemen. Voor een 6-daagse skipas betaal je als volwassene net iets meer dan €175,-. Met prima voorzieningen en goedkope accommodaties en eetgelegenheden in het skigebied is dit zeker het geld waard.

4. Les Sybelles

skigebied Les Sybelles

Ook in het Franse skigebied Les Sybelles krijg je zeker waar voor je geld. Hier vind je ruim 300 kilometer aan skipistes, met uitstekende voorzieningen. En dat tegen een goede prijs. De accommodaties in het skigebied zijn te huur tegen scherpe prijzen en ook de prijzen van de skipassen zijn prima. Voor een skipas van 7 dagen betaal je nog geen €250,- per persoon. Doordat het skigebied sneeuwzeker en relatief goedkoop is, kan het redelijk druk zijn op de pistes.

5. Berchtesgadenerland

skigebied Berchtesgadenerland

Aan de voet van de Alpen ligt het Duitse skigebied Berchtesgadenerland. Het skigebied telt slechts een kleine 45 kilometer aan skipistes, toch heeft het enkele mooie voordelen. Zo is het relatief rustig, gemakkelijk bereikbaar en zijn de prijzen niet al te hoog. Voor skipas van 6 dagen betaal je hier ongeveer €170,- per persoon, voor volwassenen. Ook de prijzen voor de accommodaties en de consumpties zijn prima.

6. Ski Area Livigno

skigebied

Het Italiaanse skigebied Livigno is met bijna 120 kilometer skipistes een leuk skigebied, met vele goede eigenschappen. Zo is het rustig, kindvriendelijk, vinden beginners en gevorderden er een uitdaging, is het sneeuwzeker en zijn de prijzen zeer redelijk. Voor lekker eten en drinken ben je niet al te veel kwijt en ook de prijzen van de accommodaties en skipassen zijn prima. Voor een skipas van 7 dagen betaalt een volwassene nog net geen €275,-.

7. Espace Diamant

skigebied Espace Diamant

Het Franse skigebied Espace Diamant bestaat uit 5 dorpen, waarvan Les Saisies de bekendste is. De prijzen zijn hier redelijk gemiddeld, wat betreft de accommodaties en het eten en drinken. Voor een skipas van één week betaald een volwassene ongeveer €250,-. Maar dan heb je wel ongeveer 200 kilometer relatief rustige skipistes ter beschikking. In dit kindvriendelijke skigebied kunnen beginners redelijk goedkoop veel kilometers op de pistes maken.

8. SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental - Brixental is één van de grootste skigebieden van Oostenrijk, maar toch valt het met de prijzen hier super mee. De bekendere skidorpen, zoals Westendorf zijn het duurst, maar je kunt in het skigebied toch relatief goedkope een accommodaties boeken. De skipas prijzen voor één week liggen net onder de €300,- per persoon, maar hier krijg je dan ook best wel wat voor terug.

9. Zillertal Arena

skigebied Zillertal Arena

De Zillertal Arena is één van de meest populaire skigebieden in Oostenrijk. Dit is ook wel een beetje aan de prijzen te merken, voor een skipas van een week betaalt een volwassene net iets meer dan € 300,- per persoon. Van de 10 dorpen in de skigebieden zijn de bekende dorpen zoals Gerlos en Königsleiten het duurst, maar in andere dorpen, waar onder Krimml, vind je al snel goedkopere accommodaties. De prijzen van eten en drinken zijn hier ook relatief normaal.

10. Silvretta Arena

skigebied Silvretta Arena

Kwaliteit mag best wat kosten. En hoewel de Silvretta Arena niet tot de aller goedkoopste skigebieden behoort, is een vakantie naar dit skigebied toch zeker zijn geld waard. De bekendste en duurste skidorpen zijn Ischgl en Samnaun, maar je vind goedkopere accommodaties in het de kleinere dorpjes in het gebied, Mathon en Pfund-Spiss. Voor skipassen van één week moet je al gauw rekening houden met prijzen tussen de €300 en €350,- per persoon voor volwassenen.