Wintersport wandelen (last minute) 2023-2024

Winterwandelen

Wintersport wandelen. Het maken van een winterwandeling door de bergen is een heerlijke bezigheid tijdens je wintersportvakantie. In de Alpen, de Eifel, het Reuzengebergte en natuurlijk in Scandinavië kun je uitstekend wandelen door een beeldschone natuur met prachtige vergezichten. Reis op eigen gelegenheid of met een georganiseerde reis naar de mooiste wintersport gebieden waar je ontspannen kunt wandelen in de sneeuw.

Wintersport winterwandelen aanbiedingen

Titlis Resort

Titlis Resort

Zwitserland » Noord en Centraal Zwitserland » Engelberg
8 / 10
Meer Info
Sauna Skipas
Zaterdag 23 maart 2024
5 Dagen
Logies
Eigen vervoer
• Prijs per persoon.
• Excl. € 37,50 boekingskosten.
• Excl. eventuele lokale toeristenbelasting.
€  564 ,-€ 664,- -15%
Le Grand Lodge

Le Grand Lodge

Frankrijk » Franse Alpen » Châtel
10 / 10
Meer Info
Sauna WiFi Huisdieren OK Skipas
Zaterdag 16 december 2023
8 Dagen
Logies
Eigen vervoer
• Prijs per persoon.
• Excl. € 37,50 boekingskosten.
• Excl. eventuele lokale toeristenbelasting.
€  362 ,-€ 624,- -42%
Feldmilla Design Hotel

Feldmilla Design Hotel

Italië » Dolomieten » Sand In Taufers
9 / 10
Meer Info
Sauna Huisdieren OK
Zondag 10 december 2023
8 Dagen
Logies
Eigen vervoer
• Prijs per persoon.
• Excl. € 37,50 boekingskosten.
• Excl. eventuele lokale toeristenbelasting.
€  492 ,-€ 593,- -17%
Elke dag de nieuwste (last minute) vakantiedeals van de beste reisorganisaties verzameld. Bekijk de vakantie aanbiedingen van vandaag.
Noord en Centraal Zwitserland, Zwitserland € 564,- p.p. 5 Dagen Logies, Titlis Resort TUI
Franse Alpen, Frankrijk € 362,- p.p. 8 Dagen Logies, Le Grand Lodge TUI
Dolomieten, Italië € 492,- p.p. 8 Dagen Logies, Feldmilla Design Hotel TUI

Aanbevolen reisaanbieders

Winter wandelen

Tijdens je wintersportvakantie kan het heerlijk ontspannend zijn om een heerlijk wandeling door de bergen te maken. De besneeuwde bergtoppen met hun beboste berghellingen en meanderende dalen bieden een adembenemend uitzicht. In veel skigebieden liggen mooie wandelroutes, met tientallen kilometers geprepareerde wandelpaden, die je door charmante dorpen en over indrukwekkende bergen met bijzondere vergezichten leiden. In Duitsland en Oostenrijk vind je veel skigebieden met mooie wandelroutes, maar ook in onder andere Italië en Zwitserland vind je deze wandelpaden.

Wat heb je nodig voor winterwandelen

Voor winterwandelen heb je geen specifieke uitrusting nodig. Het is wel belangrijk om je kleding aan te passen op de omstandigheden. Ook is het verstandig eten en drinken mee te nemen, waarbij het drinken bij voorkeur warm is. Uiteraard heb je goed schoeisel nodig, de rest van de kleding kan vergelijkbaar zijn aan je zomerkleding, maar er zijn wel een aantal zaken om rekening mee te houden. Draag meerdere lagen kleding, zodat je jouw lichaamstemperatuur kunt reguleren. Zorg er voor dat de onderste laag kleding goed vocht kan afvoeren. Wanneer je begint te zweten, onttrekt het vocht warmte uit je lichaam, waardoor je het koud krijgt. Goede onderkleding houdt je droog en warm. Gebruik bij voorkeur lange onderkleding van polyester, polypropyleen of wol.

Voor de tweede kleding laag is een warme fleece trui of wollen trui een goede keuze. Zorg er wel voor dat deze niet te strak of te ruim zit. Voor de derde laag kleding is het belangrijk dat je een winddichte jas draagt. Koude wind die door je kleding dringt zorgt er voor dat je snel afkoelt. Een 'ademende' jas heeft de voorkeur, zodat vocht van zweet wel je jas kan verlaten, maar er geen vocht door je jas op je onderkleding of lichaam komt. Uiteraard is het ook belangrijk je handen en je hoofd warm te houden. Functionele handschoenen, een goede sjaal en muts zijn dan ook belangrijk.

Winter wandelen kost energie. Er zijn hoogteverschillen, de lucht is ijl en je lichaam moet meer energie verbruiken om warm te blijven. Het is dan ook belangrijk om energierijk eten en voldoende drinken mee te nemen. Ook andere accessoires, zoals een kleine EHBO-kit, zaklantaarn, volledig opgeladen telefoon, zonnebrandcrème, een zonnebril en eventueel extra kleding of een kleine fleece deken is verstandig om mee te nemen in je rugtas.

Plan je wandeltocht, neem een kaart van het gebied mee. Je kunt een kaart op je telefoon gebruiken, in de kou loopt de batterij van je telefoon sneller leeg, waarbij je de kans hebt zonder kaart te komen zitten, of erger, in geval van nood geen hulp kunt bellen. Voor je gaat wandelen, controleer het weerbericht, zo weet je wat je kunt verwachten en kun je zorgeloos gaan wandelen en genieten van de omgeving en de vele vergezichten.

Populaire winterwandel bestemmingen

  • Val Gardena, Italië
  • Ski Amadé, Oostenrijk
  • Serfaus-Fiss-Ladis, Oostenrijk
  • Jungfrau Region, Zwitserland
  • Portes du Soleil, Frankrijk
  • Salzburgerland, Oostenrijk
  • Arlberg, Oostenrijk