Een goede voorbereiding voor de wintersportvakantie

Voorbereiding autovakantie

De meeste ritten naar de skigebieden duren ruim 10 uur. Zorg er voor dat u goed uitgerust bent voor u op reis gaat. Vertrek op tijd, neem voldoende pauze en wissel regelmatig van bestuurder. Houdt hiermee rekening, wanneer u uw reis inplant.

Met de auto op wintersportvakantie

Plan uw route en ga uitgerust op reis

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een navigatie-systeem in de auto. Het is echter verstandig om voor u op reis gaat uw route ook te bestuderen. Op deze manier bent u niet volledig afhankelijk van technologie. Zorg ervoor dat de wegenkaarten van uw navigatie up-to-date zijn. Houd rekening met verkeerssituaties en wegwerkzaamheden wanneer uw navigatie deze gegevens niet live weergeeft.

Winterbanden

Voor de aanschaf van winterbanden is nu het juiste moment. De voorraad is nu maximaal aangevuld en de vraag is nog erg laag. Haal ze dus nu al in huis, voordat jouw maat banden niet meer leverbaar is. Als je banden bij bandenconcurrent.nl besteld kan je ze handig laten bezorgen bij een garage bij jou in de buurt. Maak hierover natuurlijk wel van te voren met de betreffende garage een afspraak. De beste tip is toch nog: koop winterbanden met velg. Eenvoudige stalen velgen zijn niet duur en besparen elk jaar de tijd en kosten van banden verwisselen.

Sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen zijn altijd goed leverbaar bij heuts.nl. Het is van groot belang voor de veiligheid dat je de juiste maat hebt. Heb je ondertussen een andere auto gekocht? Controleer dan goed of de sneeuwkettingen ook bruikbaar zijn voor de nieuwe situatie. Heb je nog nooit een sneeuwketting uit de verpakking gehad? Het is een grote ergernis om tijdens je vakantie, halverwege de berg, met je enkels in de sneeuw en je snuit in een sneeuwbui, voor het eerst je kettingen om je wielen te moeten leggen. Oefen thuis dus met je sneeuwkettingen. Bijvoorbeeld nu, op een mooie rustige zonnige herfstdag!

Skiboxen

Al met al moet je eigenlijk heel wat meenemen voor een wintersport. Gaan de kids ook nog mee? Dan zit een gemiddelde auto vrij snel vol. Een overbeladen kofferbak is niet alleen erg onhandig als je net even dat ene dingetje zoekt, het is ook nog eens gevaarlijk bij een auto-ongeluk of noodstop. Gelukkig is voor elk probleem een oplossing. Bij heuts.nl heb je een ruime keuze autoboxen / skiboxen / dakkoffers met snelle levering en 14 dagen niet goed geld terug garantie.