Hoe sneeuwkettingen omleggen?

Sneeuwkettingen omleggen

Hoe kan ik sneeuwkettingen omleggen? Het monteren van sneeuwkettingen is niet moeilijk, mits u de juiste sneeuwkettingen voor uw band hebt gekozen. De juiste maat sneeuwkettingen koopt u snel en eenvoudig online. Voor het eerst uw kettingen omleggen op de berg in de sneeuw is niet ideaal. Voorkom frustraties: oefen thuis met sneeuwkettingen omleggen! Ga veilig en voorbereidt op weg voor uw wintersport autovakantie!

Sneeuwkettingen monteren

Het zelf omleggen van sneeuwkettingen is niet moeilijk. Maar als u het voor het eerst moet doen tijdens uw vakantie met uw snuit in de sneeuw, kan dit heel frustrerend zijn. Oefen thuis met het omleggen van sneeuwkettingen en controleer of u de juiste maat kettingen hebt. Gebruik onderstaande stappen en demonstratievideo voor het monteren van uw sneeuwkettingen.

  • Stap 1: Positioneer de sneeuwkettingen om het wiel en klik hem achter de band vast
  • Stap 2: Schuif de sneeuwketting gelijkmatig over de band naar voren
  • Stap 3: Klik de sneeuwketting aan de voorzijde vast
  • Stap 4: Span de sneeuwketting aan
  • Stap 5: Klik de laatste schakel van de sneeuwketting vast
  • Stap 6: Na 50-100 meter dien je de sneeuwkettingen nogmaals aan te spannen

Sneeuwkettingen verplicht

In de meeste wintersport landen zijn sneeuwkettingen verplicht. Met behulp van verkeersborden wordt aangegeven wanneer u sneeuwkettingen moet gebruiken. In de meeste landen krijgt u een hoge boete wanneer u deze regels negeert. Uiteraard is een goede sneeuwketting ook voor uw eigen veiligheid en comfort. In veel situaties komt u met de auto de berg niet eens op zonder kettingen.

In het geval van een verkeersongeluk waar u bij bent betrokken, wordt u aansprakelijk gesteld wanneer u geen sneeuwkettingen hebt gebruikt. De beste sneeuwkettingen heeft u gemakkelijk online besteld en super snel in huis.