Goedkope wintersport Slovenië (last minute) 2024-2025

Slovenie

Goedkope wintersport Slovenië inclusief skipas 2024-2025.❄️ De beste (last minute) skivakanties voor Slovenië tegen de laagste prijs. ✓Last minute wintersport slovenie ✓Vroegboekkorting skivakantie slovenie ✓De goedkoopste (last minute) wintersport aanbiedingen voor jouw favoriete skigebied. In Slovenië kun je een skivakantie combineren met heerlijke ontspanning en goede verzorging.

Wintersport aanbiedingen slovenie

Even geen deals. Bekijk de aanbiedingen bij onze aanbevolen reisaanbieders...

Aanbevolen reisaanbieders

Relaxte last minute wintersport Slovenië

Last minute wintersport Slovenië. Je kunt een warm welkom verwachten op de skipistes van Slovenië. Kranjska Gora, Bled en Bohinj (in Kranjska Gora en Vogel) zijn de ski bestemmingen bij uitstek. Met rustige pistes en oprechte lokale gastvrijheid, is het hier heerlijk genieten van een traditionele wintersport vakantie.

Culinair Slovenië

De culinaire keuken van Slovenië is zeer divers en sterk beïnvloed door klimaat, geschiedenis en haar buurlanden. In het jaar 2006, is het land verdeeld in 23 gastronomische regio's. 15 Verschillende culinaire stromingen kunnen worden onderverdeeld in stad-, boerderij-, berghut-, kasteel- en persoonlijke keukens. De grootste invloed op de wat luxere gerechten is afkomstig uit Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland. Daarnaast is de overige culinaire invloed vooral gebaseerd op de lokale beroepen. Waarbij voeding vooral functioneel moest zijn voor bijvoorbeeld mijnwerkers en houthakkers. Het aller eerste Sloveense kookboek werd al in 1799 gepubliceerd door Valentin Vodnik.

Natuur en Klimaat

Het klimaat in Slovenië is typerend voor een continentaal Europees gebied. Met warme droge zomers en redelijk koude winters. De kustgebieden en de lage landen kennen een typisch Mediterraan klimaat. In januari is de koudste periode, met dagtemperaturen rond het vriespunt in het noorden van het land. De temperatuur kan in bepaalde gebieden regelmatig onder 0 aanhouden met een stevige koude wind. Het is uiteraard in de gebergten het koudst door sterke invloed van de nabij gelegen Alpen. Het aantal sneeuwdagen per jaar is slechts 40 dagen in de lager gelegen gebieden. Echter kan er in deze periode veel neerslag zijn door hevige sneeuwbuien tot sneeuwstormen. In het Sloveense gebergte ligt er gemiddeld 120 dagen per jaar sneeuw.