Ga fit en voorbereid op wintersport vakantie

Fit en voorbereid

Voor u op wintersport gaat, is het belangrijk uw vakantie goed voor te bereiden. U weet waar u naar toe gaat, u weet ook hoe u naar uw bestemming toe gaat en wat u mee wilt nemen op uw vakantie. Er zijn voldoende zaken om rekening mee te houden wanneer u op wintersport vakantie gaat.

Voor het aankomende wintersport seizoen is ook dit jaar een goede voorbereiding van belang. Maximaliseer jouw ski plezier met onze ski vakantie tips.

Goedkope skispullen

Vergroot uw uithoudingsvermogen en voorkom blessures

Tijdens een actieve vakantie, zoals een wintersport vakantie, gebruikt u spieren die u anders niet gebruikt. Door voor uw vakantie er al voor te zorgen dat u lichamelijk fit bent, dan heeft u hier tijdens uw vakantie veel plezier van. Uw uithoudingsvermogen is hoger, u heeft minder tot geen last van spierpijn en u bent minder blessure gevoelig. Wij raden aan om ongeveer 2 maanden voor uw vakantie al te beginnen met sporten. Ook kan het geen kwaad om van te voren al even uw ski techniek te testen in een indoor skihal of op een borstelbaan.

Wintersport is een actieve vakantie

Een wintersport vakantie is niet bepaald een luie zonvakantie. Je staat elke dag op de piste en vraagt op zo'n dag wel wat extra inzet van je lichaam. Je gebruikt andere spieren dan normaal. Zorg dus dat je fit bent en een goede conditie hebt. Voorkom hiermee ook blessures tijdens je wel verdiende wintersport. Eet gezond en begin alvast met sporten. Hou je niet zo van de sportschool? Ook thuis niet de discipline om kracht training vol te houden? Geen zorgen, fietsen en zwemmen is een hele goede conditie trainer. Tegelijk train je bijna alle spieren in jouw lichaam. Dit alles met ook nog eens minimale belasting voor het lichaam. Een goede voorbereiding voor de wintersport dus... Ook voor de minder fanatieke sporters onder ons.

Bij elke sport hoort een goede uitrusting

Natuurlijk wil je ook beschikken over een goede ski uitrusting. Goed passende skischoenen zijn erg belangrijk. Ook zijn de afmetingen van je ski’s, stokken en snowboard van belang voor de beste controle en de minste kans op blessures of ongelukken. Begin alvast eens wat rond te sneupen. Online kun je al heel wat ideeën op doen, bijvoorbeeld bij A.S.Adventure. Naast technisch en ergonomisch goede uitrusting, is een beetje stijl natuurlijk ook niet verkeerd op de piste. De nieuwe collecties en de laatste wintersport mode zijn alweer volop verkrijgbaar bij winter-geest.nl.