Goedkope wintersport Finland (last minute) 2024

Finland

Last minute wintersport Finland inclusief skipas 2024.❄️ De beste (last minute) skivakanties voor Finland tegen de laagste prijs. ✓Last minute wintersport finland ✓Vroegboekkorting skivakantie finland ✓De goedkoopste (last minute) wintersport aanbiedingen voor jouw favoriete skigebied. Prachtige winterwandelingen maken tijdens een vakantie in Lapland en genieten van het Noorderlicht.

Wintersport aanbiedingen finland

Even geen deals. Bekijk de aanbiedingen bij onze aanbevolen reisaanbieders...

Aanbevolen reisaanbieders

Overwinteren in Lapland

Last minute wintersport Finland. Speciale aanbiedingen aan bijzondere Finland of Lapland winterreizen. Altijd al het Noorderlicht willen bewonderen van dichtbij? Een wintervakantie in Finland is zoveel meer dan alleen een skivakantie, het is een onvergetelijke ervaring.

Als je voor de wintersport naar Finland gaat, moet je in Fins Lapland zijn. Hier ligt het grootste skigebied van het land bij de plaats Sirkka. Met zo'n 40 pistes voor zowel beginners als ervaren skiërs en een prachtig langlaufgebied is dit de ideale locatie voor een actieve sneeuwvakantie. Je bevindt je in een schitterend winters wonderland met voldoende vermaak voor jong en oud.

Onder het noorderlicht op bezoek bij de Kerstman

Wanneer je voor de wintersport in Finland bent, breng dan meteen een bezoek aan de Kerstman. De stad Rovaniemi mag zich namelijk zijn officiële woonplaats noemen. Daarnaast is een bezoek aan het Arctic Museum de moeite waard, omdat je hier een indruk krijgt van de traditionele leefwijze van de nomadische bevolking van Lapland, de Saami. In deze regio heb je tevens kans om het magische natuurspektakel van het noorderlicht te aanschouwen.

Sprookjesachtige wintersportvakantie in Finland

Wintersport in Finland krijgt een spectaculair tintje wanneer je richting de poolcirkel trekt. In het heuvelachtige Kittilä, op ongeveer 150 kilometer ten noorden van de poolcirkel, kun je niet alleen skiën en langlaufen, maar ook op huskysafari gaan. Zo verken je per slee de bosrijke omgeving, die er in de winter sprookjesachtig uitziet. Een andere aantrekkelijke excursie om te combineren met wintersport in Finland is een bezoek aan de mascotte van het land: het rendier. Op een rendierenboerderij leer je meer over dit bijzondere dier. En je waant je even de Kerstman wanneer je een rit maakt met een slee die wordt voortgetrokken door een stel rendieren.

Culinair Finland

De Finse keuken is een culinaire mix van traditionele gerechten en een hedendaagse kookstijl. Vlees en vis zijn een essentieel onderdeel van vele gerechten in grote delen van het land. Bijzonder genoeg zijn in veel delen van het land juist meer vegetarisch ingesteld. Hier bevatten traditionele gerechten meestal groenten en paddenstoelen. Ondertussen is de Finse keuken ook sterk beïnvloed door gerechten uit andere werelddelen.

In Finse gerechten wordt ook veel gebruik gemaakt van granen, bessen en zuivelproducten. Zoals in alle Europese landen is ook hier de aardappel sinds lange tijd een onderdeel van het hoofdgerecht. Tijdens een gerecht wordt er veelal melk gedronken. Tussen gerechten is water en koffie de meest genuttigde drank. Het nagerecht in Finland is meestal zoetigheid. Bijvoorbeeld: luxe broodjes, bessen met suiker en bessenvocht en bessenpudding varianten.

Natuur en Klimaat

In de winter ligt de temperatuur voornamelijk beneden 0. Soms kan een warme luchtstroom de temperatuur boven 0 krijgen tijdens de middag. Het winterseizoen in Laptop begint veelal in oktober. Tijdens de maand november start het seizoen in de rest van Finland. In het zuiden van het land zal de winter pas in december zijn uiting geven. Door de zee en de grote meren komt de winterperiode langzaam opgang door het gehele land. Maar de winter periode is wel het langste seizoen. Hij duurt ca. 100 dagen in het zuidwesten, tot 200 dagen in Lapland (het noorden).