Turkije

Op zoek naar een goedkope super Turkije inclusief skipas 2020? Vind hier de beste voor Turkije tegen de laagste prijs. De goedkoopste voor jouw favoriete skigebied. Een onverwachte wintersportbestemming, maar Turkije heeft ook voor de ski-liefhebber genoeg te bieden.

 

Goedkope skivakanties turkije

 

Onverwachte wintersportbestemming Turkije

Last minute wintersport Turkije. Het populaire zonvakantie land Turkije kent een aantal kleine . In de afgelopen jaren is veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van skigebieden. In zowel het westelijke, als in het oostelijke berggebied liggen mooie rustige skigebieden. Laat u verrassen door de wintersport bestemming Turkije.

Culinair Turkije

Waar kunt u beter Turks eten dan in Turkije. De Turkse keuken kent invloeden uit Azië, de Balkan regio en het Midden-Oosten. Iedereen kent de Turkse vleesgerechten, de Kebabs en de Köfte. De Turkse keuken kent echter ook veel vis gerechten. Het land heeft aan drie kanten visrijke zeeën en kent dan ook veel visspecialiteiten. Naast de vlees en vis gerechten zijn er talloze vegetarische gerechten. Denk hierbij aan Pilaf. De desserts zijn vaak zoet en vullend, zoals bijvoorbeeld Baklava. De Turkse keuken wordt verder gekenmerkt door zuivelproducten en salades.

Natuur en Klimaat

Het Aziatische deel van het land kent een landklimaat. In de zomer is het hier erg warm, maar in de winter is het hier behoorlijk koud. Er kan dan ook veel sneeuw vallen. De berggebieden rond skigebied Uludag en skigebied Kartalkaya hebben een hoogte van 2500 tot 3200 meter. Wegens het klimaat, zijn de winters hier lang, met redelijk veel sneeuw. In de oostelijke gebieden kan de winterse periode bijna zeven maanden duren. Hier liggen de hoogste bergen van Turkije, Ararat en Palandöken. Hier vindt u het skigebied Erzurum. Het grootste skigebied ligt in Centraal Turkije, bij de stad Kayseri op de hellingen van de berg Erciyes.

lees verder...
0
0
0
s2smodern

Weerkaartturkije

Webcamturkije