Last minute wintersport Noorwegen 2021

Noorwegen

Op zoek naar een goedkope super last minute wintersport Noorwegen inclusief skipas 2021? Vind hier de beste skivakanties voor Noorwegen tegen de laagste prijs. De goedkoopste wintersport aanbiedingen voor jouw favoriete skigebied. Overwinteren in Noorwegen is een avontuurlijke uitdaging voor de echte wintersport liefhebber.

 

Beste reisaanbieders voor noorwegen

 

Échte wintersportvakantie Noorwegen

Last minute wintersport Noorwegen. In Noorwegen geen lange wachtrijen of bomvolle skipistes. Het is gewoon gezellig druk. En omdat in Noorwegen ski-in/ski-out een normale gang van zaken is, kunt u na een dag afdalen, de piste skiënd verlaten om in uw chalet of hotel bij de haard of in de sauna lekker te ontspannen.

Culinair Noorwegen

De Noorse keuken is traditioneel volledig gebaseerd op ingrediënten uit de kunstgebieden, bossen en de berggebieden. Veel gerechten zijn gebaseerd op fazant of vis. Door de lange koude winters in het land, kennen veel gerechten hun oorsprong uit geconserveerde producten welke alleen in de warme perioden vers beschikbaar zijn.

De moderne Noorse keuken kent nog steeds veel invloeden van de traditionele gerechten. Echter is tegenwoordig een maaltijd ook vaak een pasta of pizza. Een Italiaans gerecht wat in Noorwegen net zo normaal is als de aardappel voor ons. Nagerechten in Noorwegen zijn typisch met fruit en deegwaren en vaak licht gezoet. De meest genuttigde dranken in Noorwegen zijn koffie en lokale alcoholische brouwsels; Schnaps.

Natuur en Klimaat

Een groot deel van Noorwegen veranderd in de winter in een heus sneeuwparadijs. Het heuvelachtige binnenland, in het zuiden en het noorden van Noorwegen, kunnen 's winters heel koud zijn. De temperaturen kunnen tot 40 graden onder nul zakken in de binnenlanden van Finnmark en Troms, Midden Noorwegen en Oost Noorwegen. De kustgebieden kennen relatief milde winters. Maar een flinke storm, regen en dichte bewolking komen hier 's winters ook regelmatig voor.