✔ Veilig en verantwoord op vakantie in Corona tijd; ➜ Onze reispartners hanteren reis- en verblijf maatregelen conform Covid protocol. ❤

Bulgarije

Op zoek naar een goedkope super last minute wintersport Bulgarije inclusief skipas 2021? Vind hier de beste skivakanties voor Bulgarije tegen de laagste prijs. De goedkoopste wintersport aanbiedingen voor jouw favoriete skigebied. Bulgarije is een verrassend nieuwe wintersportbestemming voor een goedkope skivakantie.

Ook op deze pagina:

 

Goedkope skivakanties bulgarije

 

Voordelige nieuwe winterwereld Bulgarije

Last minute wintersport Bulgarije. Terug van weg geweest en met doorontwikkelde skigebieden. Bulgarije draait ondertussen mee met Borovets en Bansko, in het internationale wedstrijdcircuit van de FIS. Met de wekelijkse directe vluchten van ArkeFly is Bulgarije weer helemaal toegankelijk voor de Nederlandse ski liefhebbers.

Culinair Bulgarije

Bulgaren houden van eten. Het is vaak een familie aangelegenheid en het gaat om gezelligheid en sociaal contact. Een maaltijd bestaat dan ook vaak uit meerdere gangen en men heeft er geen haast bij. Het voorgerecht bestaat meestal uit een salade. Ook deze wordt rustig gegeten. De maaltijden zijn nog erg seizoen gebonden, omdat er nog veel gebruik gemaakt wordt van alleen verse producten. Ook de kookstijl is nog traditioneel. Vlees wordt vaak samen met groenten gebakken. Dit zorgt voor een rijke smaak en een heerlijk aroma. Het is ook de gewoonte om op laag vuur te koken. Gerechten zijn dus vaak samengesteld uit suddervlees en sappige groeten. Het dessert heeft veel overeenkomsten met de Turkse nagerechten. Deze zijn zoet en meestal in de vorm van gebak of zoete hapjes.

Natuur en Klimaat

Het klimaat in Bulgarije is een mix van Mediterraan en Midden-Europees. Het land kent heerlijk warme zomers en koude zonnige winters. Bulgarije kent een zeer bergrijk landschap met de meeste bergtoppen van Europa. Het winterlandschap is dus divers en zeer uitgestrekt. Het hoogste punt van Bulgarije is 2925 meter. Prachtige witte berg gebieden zijn de hele winter goed te bezoeken. Het seizoen begint veelal half december. De skigebieden zijn zeer sneeuw zeker en kennen ook veel zonnige dagen in de winterperiode. De kwaliteit van de sneeuw is ook vaak zeer goed. Van december tot maart is de nacht temperatuur ca. -4 graden en de dag temperatuur kan oplopen tot ca. 5 graden boven nul.